Mensen

Zoals ik al aangaf in mijn vorige post wil ik proberen meer échte mensen fotograferen. Nog steeds “candid” dus zonder dat ik die mensen aanspreek (voordat ik de foto maak).

Deze foto is gemaakt in een deel van Amsterdam waar ik nog niet eerder geweest was. Nou ja, één keer was ik er eerder maar dat bezoek bleef beperkt tot het station Muiderpoort.  Deze keer had ik een doel om hier te zijn: ik wilde de sleutels van mijn studio inleveren bij de huurbaas. (ja, ik heb niet meer de luxe van een studio in Amsterdam. Ik zal hierover nog in een andere post schrijven).

Het is de Indische buurt en deze foto is gemaakt bij de tramhalte “Javaplein”. Het was op zondagochtend dat ik hier was en de straten waren nog erg rustig. Ik ben gewend om op ieder moment van de dag (en nacht) veel toeristen te zien in Amsterdam. Hier waren de straten rustig. Ik heb welgeteld één gezin gezien dat waarschijnlijk op vakantie was. Verder alleen “locals”. Een hele verademing.

De man zit, overduidelijk, te wachten op de tram. Ik had al een aantal foto’s van hem gemaakt toen hij naar de halte liep. Rustig, goed gekleed, liep hij naar de halte. Hoewel hij zijn wandelstok overduidelijk nodig had dwong zijn voorkomen bij mij een zeker respect af. Op mij maakte hij de indruk alles in zijn leven zorgvuldig voor te bereiden én uit te voeren. Zelden heb ik iemand gezien die met zo’n waardigheid kan wachten op een tram.

Picture of man Waiting for the streetcar

Waiting for the streetcar